keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Raahe Festival 2017Raahessa järjestetään kesäkuun lopulla ja heinäkuun alussa Pekanpäivät-kotiseututapahtuma, joka kokoaa yhteen nykyiset ja entiset raahelaiset. Samaan aikaan järjestetään myös Raahe Festival Rantapuistossa meren rannalla.

Olin paikalla aurinkoisena retroperjantaina, jolloin illan aloitti Miljoonasade. Porukkaa kerääntyikin lavan eteen välittömästi soiton alettua. Lähes koko festarialueen kattavalta anniskelualueelta oli mitä mainioimmat näkymät suoraan lavalle. Ja istumapaikkoja oli ihanan paljon.


Yleisö koostui keski-ikäisistä nuoriin aikuisiin. Olennaista oli tuttujen tapaaminen ja sosiaalinen kanssakäynti, minkä myös festarimainonta hyvin kiteytti: ”Tule Raahe Festivaleille tapaamaan tuttuja, nauttimaan musiikista ja Raahen kesästä!” Paikallisuutta kuvasti myös se, että festaripaikan osoitetta ei mainoksista tai festarin kotisivuilta löydy. Koska kaikkihan paikan tietävät. No, ei Rantapuistoa vaikea ollut löytää, kun vain suunnisti meren suuntaan. 


Juomavalikoima oli mitä mainioin, mutta itse festarialueella oli tarjolla vain perinteistä festarimättöä, makkaraperunaa ja kebabia. Sen sijaan heti portin ulkopuolella oli koju, josta sai ostaa grillattua siikaa (2,50 euroa kokonainen siika!) ja itse tehtyä mustikkapiirakkaa. 

Raahe Festival on kaupungin kesän kohokohtia ja se kokoaa paikalle vanhoja tuttuja verestämään muistoja ja vaihtamaan kuulumisia. Tapahtuma on supistunut aiemmasta kahden lavan ohjelmistosta yhteen lavaan, jolloin roudaustauot tarjoavat yleisölle olennaisen mahdollisuuden jutusteluun. Raahe Festival on tärkeä tapahtuma kaupungin elinvoimaisuudelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti