lauantai 20. kesäkuuta 2015

Naantalin musiikkijuhlat 2015 
Ensimmäinen kerta Naantalin musiikkijuhlilla alkoi hienosti: Naantali Campingistä varattu lomamökki (6 hengelle, 160 euroa yö) paljastui vasta remontoiduksi siistiksi, kahden makuuhuoneen majapaikaksi. Keittiön ikkunasta oli suora näkyvyys merelle.  Vesi ei tosin ihan vielä ollut riittävän lämmintä uimiseen.


 Naantalin musiikkijuhlien idea, että konsertteja on ripoteltu pitkin saariston kirkkoja, on upea. Kävimme Merimaskun ja Rymättylän kirkoissa. Erityisesti Rymättylän Pyhän Jaakobin kirkko oli hieno keskiaikaisine kalkkimaalauksineen. Jotenkin pirun kuvat kirkollisten rakennusten seinillä ovat aina viehättäneet.Konsertit olivat pienimuotoisia ja yleisö pääosin keski-iän ylittänyttä. Konserttipaikkojen etäisyydet aiheuttavat sen, että tähän kesätapahtumaan ei voi oikein ilman autoa osallistua. Mutta kun auto oli käytössä, oli mukavaa ajella saaristoteitä ja harjoitella lossilla liikkumista. Paikallisiin ravintoloihin oli helppo poiketa. Naantalin musiikkijuhlat toivat välillä tunnelman, että olisi ollut ulkomaanmatkalla Keski-Euroopan maaseudulla. 
 
Musiikkijuhlat eivät juurikaan näkyneet katu- tai maaseutukuvassa. Olisimme kovasti toivoneet, että Rymättylässä paikallinen leipomoyrittäjä olisi ymmärtänyt pitää myymälä-kahvilansa auki konserttisunnuntaina. Sen sijaan poikkesimme Rymättylän museossa, jossa saimme lämminhenkisen  opastuksen ja pääsyn viereiseen Aaholliin, missä oli näyttely Koivuniemen Jannesta, paikallisesta kalastaja- ja sääennustajakuuluisuudesta. Samalla meidät neuvottiin vähän matkan päässä olevaan mainioon ruokapaikkaan, ravintola Pohjakulmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti