maanantai 1. heinäkuuta 2013

Parempaa festariruokaa: Provinssirock 2013



Rokkifestareihin osallistujien keski-ikä on noussut ja alkaa lähennellä kolmeakymppiä. Toisaalta myös festarijärjestäjien oma ammattitaito on kasvanut vuosien myötä eikä kävijöille enää välttämättä tarjota pelkästään niitä perinteisiä festarimättöjä: makkaraperunaa ja kuivaa tuntikausia lämmitettyä isopannu”wokkia”. 

Provinssirockin kattauksessa oli tarjolla kolme mielenkiintoista ruokatarjoilua: Paviljonki, Juurella ja Kropsula. Paviljongissa pääsi istumaan vanhan tanssilavarakennuksen sisällä katettuun pöytään ja siellä oli pöytiintarjoilu. Ruoat teki Savon Mafia ja lista oli vaikuttava, hintataso PK-seudun keskiarvoa. Suupohjan juureksilla täytettyä kananrintaa, sienipolentaa ja ratatouillea kustansi 19,60 € (kuva alla). 



Mielenkiintoinen, uusi tuttavuus oli paikallinen Juurella-ravintola, joka oli sijoitettu telttaan. Sielläkin pääsi istumaan pöydän äärelle ja tarjoilijat osasivat asiansa. Kanaa grillistä, tomaatti-raparperisalsaa, vihreää salaattia ja maalaismunakasta maksoi 15 euroa (kuva alla).



Kropsula oli Maa- ja kotitalousnaisten järjestämä, ja siellä oli pieniä pyöreitä baaripöytiä, joilta sai nauttia jälkiruokansa seisten (mikä teki hyvää). Kropsulassa tarjottiin kropsua, pohjalaista pannukakkua, jota sai rahka- tai salmiakkijauhorahkakerman kanssa. Annos oli turhan iso ja ulkoasu ei ehkä onnistunein, mutta maku oli loistava ja sehän on tärkeintä. Hinta 6 €, kaksi sai kympillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti