sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Ruisrock: Kirjallisuus

Ja sitten Ruisrock, Euroopan toiseksi vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty rockfestivaali. Se vanhin on Hollannin Pinkpop.
  • Kuivalainen, A. (2011). Ruisrock - 40 vuotta rokkia ja rakkautta. Dokumenttielokuva. Hieno historiikki on näytetty Yle Teemalla pari kertaa.
  • Raitio, H., Pesonen, S. & Douglas, D. (2004). Sponsorship as a strategic tool in the context of event management. (Master’s Thesis.) Göteborg: Göteborg University.Vaikka en halunnutkaan sisällyttää listaan opinnäytetöitä, tämä gradu on kiinnostava siksi, että se on tehty ulkomailla ja siksi, että siinä Ruisrockia tarkastellaan Ruotsin Hultsfredin rinnalla.
  • Suoninen, M. (2003). Suomirock kansallisen kulttuurin asialla. Ruisrockin Eppu-jupakan yllättävä käänne. Teoksessa K. Saaristo (toim.) Hyvää pahaa rock’n’roll: Sosiologisia kirjoituksia rockista ja rockkulttuurista (113-140). Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. Kiinnostava analyysi siitä, miksi lehdistö ja poliisikin suhtautuivat ymmärtäväisesti festivaalimellakkaan.
  • Cantell, T. (1996). Kaupunkifestivaalien yleisöt. Kuopio Tanssii ja Soi, Tampereen Teatterikesä, Turun musiikkijuhlat, Ruisrock. (Tilastotietoa taiteesta Nro 14.) Helsinki: Taiteen keskustoimikunta. Klassikko, jossa on arvioitu Ruisrockin Turkuun tuoman matkailutulon määrää.
  • Into, M., Komulainen, M. & Laiho, A. (1995) Ruisrock: Ensimmäiset 25 vuotta. Helsinki: Tammi. Festivaalihistoriikki.
  • Närhi, A. (1991). Rockfestivaali uutisena. Ruisrock Helsingin Sanomissa 1970-1989. (Julkaisuja Sarja A 72 / 1990.) Tampere: Tampereen yliopisto. Tämäkin on itse asiassa gradu. Analyysi Hesari-kirjoittelusta. Helsinkiläisenä oma ehdoton lempparini on tämä: ”VR:stä kerrottiinkin, että taas helsinkiläiset kunnostautuivat; tätä asennetta kuvaa mm. se, että Turun asemalla sisämaasta tulleet kyselivät tietä Ruissaloon, helsinkiläiset sen sijaan kyselivät reittiä lähimpään Alkoon.” (HS 24.8.1971)
  • Raittinen, J. (1973). Kesäduuniblues. Pakkohan tämä oli mukaan laittaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti