tiistai 5. heinäkuuta 2016

Bättre Folk 2016: Upeat puitteetBättre Folk –festari järjestetään Hailuodon kärjessä Marjaniemessä. Kerran päivässä kulkeva festaribussi kulkee matkan Oulusta parissa tunnissa. Vajaa puoli tuntia menee lautalla, sillä Hailuotoon ei ole siltaa – ainakaan vielä.Festarialueen sisällä on ravintola, pari ruoka- ja juomapistettä, pingispöytiä  ja kaksi esiintymislavaa. Aivan festarialueen reunalla on majakka. Ohjelmassa on musiikkia ja kirjallisuutta, myös yhdistettynä. Lippujen hinnat eivät ole korkeat ja katetta haetaan tutuilla, melkoisen kovilla juomien hinnoilla. Rahaa menee kuitenkin eniten matkustamiseen ja yöpymiseen. Lähiruokaa oli tarjolla jopa kiitettävästi. Yksi Bättre Folkin erityisyyksistä on se, että Marjaniemessä ei ole juurikaan majoituspaikkoja ja jos olet yötä Oulussa, paikalta ei pääse kesken pois: kun olet Marjaniemessä ilman omaa autoa, olet siellä festivaalipäivän alusta loppuun. Näin ollen siinä tulee käveltyä hiekkarannalla, aallonmurtajalla, käytyä kaikki kahvilat ja ravintolat läpi. Ja vielä ehtii nähdä koko ohjelmankin. 


Festarialueella on kiitettävästi istumapaikkoja: syömään pääsi aina pöydän ääreen. Kirjallisuusohjelman pystyi katsomaan nurmikolla istuskellen. Katja Ketun luentaa kitaransäestyksellä oli todella mukava kuunnella nurmikolla loikoillen. Laura Lindstedtin punkahtavat äänteet Riston säestyksellä olivat niin ikään kiinnostavia – sääli vain, että koko esiintyminen kesti vain vartin verran, vaikka ohjelman perusteella olisi odottanut pidempää kerrontaa.


Miksi festarin nimi on Bättre Folk? Vaikea sanoa, lienee sisäpiirin zoukki. Joka tapauksessa artistiesittelyt teki viehättävään kesäkolttuun pukeutunut parrakas iso mies hienolla kouluruotsillaan.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti