torstai 3. heinäkuuta 2014

Ämyrock 2014

Hämeenlinnalainen Ämyrock täytti tänä vuonna 40 vuotta ja aurinko paistoi. Toki tuli muutama pisara vettäkin, kuten Ämyn perinteisiin kuuluukin.

Ämy on Suomen vanhin ilmainen rockfestari. Sen budjetti ei ole suuri, ja onnistuminen on kiinni talkooväen aktiivisuudesta. Tänä vuonna oli uutuutena Raunio Soundsystem, bassovoittoinen dj-olohuone raunioiden keskellä.

Nyt paikalla oli mielestäni viime vuotta enemmän lapsiperheitä, mitä edesauttoivat monet työpajat, missä lapsille löytyi puuhaamista. Mutta - viime vuoden tapaan - lasten ja vähän vanhempienkin ykkösjuttu oli saippuakuplien puhaltaminen keskellä festarikenttää.

Ruokatarjonta oli täysin paikallista: Wok'In teki wokkia, tarjolla oli kasvisvartaita, grillattua maissia, makkaraa ja Ämyn kuuluisia lettuja (2 euroa). Tänä vuonna festarikentälle oli tuotu ensi kertaa myös kierrätyspisteet, mistä suuret kiitokset!

Juhlavuoden kunniaksi paikalla piipahtivat menneitä muistelemassa alkuaikojen ämyläiset, Pekat Sauri ja Haavisto. Vaikka moni halusikin päästä samaan kuvaan Haaviston kanssa, ykköspaikka hämeenlinnalaisten sydämissä on Kari Peitsamolla, jolle tämän kertainen esitys taisi olla 31. laatuaan. Iho nousi kananlihalle, kun yleisö lauloi tutut laulut mukana, taputti tahtia ja teki käskystä aaltoja. Peitsamolle luovutettiin vuonna 2000 myönnetty, mutta tuolloin unohtunut 400 markan stipendi. Kuoresta löytyi tosiaan neljä sileää satasta, jotka teol.yo Peitsamo halusi lahjoittaa uskolliselle yleisölleen.

 


Ämy on ihmisen kokoinen, kaikenikäisille tarkoitettu, suvaitsevainen festari. Se järjestetään Hämeenlinnan Kaupunginpuistossa ja sinne pääsee rautatieasemalta bussilla numero 12.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti