Tuusulassa järjestettävän Meidän Festivaalin tämän vuoden teema oli Äänioikeus ja kaikki esiintyjät olivat naisia. Ei kai sen pitäisi olla sen ihmeellisempää kuin sen, että jonkun festarin kaikki esiintyjät ovat miehiä - ja sellaisiahan löytynee. Silti Meidän Festivaalin ratkaisu oli rohkea veto. Eikä vähiten siksi, että taiteellinen johtaja Pekka Kuusisto on taivaallinen viulisti ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun hän ei itse esiintynyt lainkaan omilla festareillaan. Kuusisto toimi isäntänä toivottaen festarivieraat tervetulleiksi, esitteli esiintyjät ja toimipa hän nuotinkääntäjänä pianisti Tiina Karakorvelle. Jos minä olisin Karakorpi, lisäisin ansioluettelooni: "Pekka Kuusisto on toiminut nuotinkääntäjänäni".
Vietimme Tuusulassa puolitoista päivää, joihin olimme ujuttaneet neljä konserttia. Koimme kaikki Perinne-teemapäivän konsertit. Kallio-Kuninkalassa Pirita Näkkäläjärvi ja Paula Susitaival kävivät vuoropuhelua siitä, mitä on perinne saamelaiselle ja suomalaiselle. Näin he johdattivat kuulijat teemaan paljon elävämmin kuin mikään ohjelmalehtinen. Pienen Leonora-salin esitykset olivat intensiivisiä ja tunnelma lähes käsin kosketeltava. Kun Maija Kauhanen veti kanteletta soittaen Raivopyörän, esityksen parisuhdeväkivallasta, haukoin henkeäni. Vertailukohdaksi nousi PMMP:n Joku raja, jota vuoden 2012 Ilosaarirockin yleisön nuoret aikuiset lauloivat lähes yhtä raivokkaasti: "Jos lyöt vielä kerran niin minä tapan sut!"
Maanantai-illan päätöskonsertti oli Halosenniemessä. Kukaan meistä ei ollut käynyt aiemmin Tuusulanjärvellä ja säikähdimme kahden konserttipaikan etäisyyttä ja varttitunnin siirtymäaikaa. Vaan eipä hätää. Kun esitimme huolemme järjestäjille, saimme yksityiskuljetuksen. Halosenniemeen pääsimme Järvenpään Sibelius-seuran hallituksen jäsenen kyydissä ja konsertin päätyttyä meidät kuskasi Järvenpään asemalle ei enempää eikä vähempää kuin festarin toiminnanjohtaja. Festarista jäi hyvin inhimillinen, lämmin ja vieraistaan huolta pitävä muisto. Tänne ehdottomasti uudestaan!